#28 Nostalgische route

Omdat het heel druk was op werk heb ik door de week niet gelopen. Ik voelde me er niet eens schuldig over, eigenlijk was het wel lekker om mijn benen even rust te geven. Des te beter ging het vandaag! Van Osdorp naar het Oostelijk Havengebied en van Langswater naar de Bogortuin, een nostalgische route.

Een tijdje geleden had ik bedacht dat het leuk zou zijn een keer langs alle huizen te lopen waar ik sinds 1998 in Amsterdam heb gewoond. Op Runnermaps opgezocht of dat mogelijk was – en hoe ver – en toen kwam ik erachter dat alle woningen redelijk op een rechte lijn van West naar Oost liggen.

Schermafbeelding 2016-06-11 om 16.51.12

Met de tram (10 en 1) ben ik naar Osdorp gegaan. De route startte op Langswater waar ik rond 2000 een paar maanden heb gewoond. Via het Sloterpark naar de Burgemeester Van de Pollstraat (6 weken; ook rond de eeuwwisseling), de Ring over naar de Geuzenkade, waar ik tot nog toe het langste heb verbleven (2001-2008). Vanaf dat moment werd het zwaarder aangezien de huizen dichter bij elkaar liggen en ik steeds stopte voor een fotosessie 😉 Ik kom altijd lastig weer op gang, wat te zien is in de tussentijden. Toch heb ik uiteindelijk 6:06 per kilometer gelopen, lang niet slecht.

Via de Frederik Hendrikstraat (eerste woning in Amsterdam; antikraak, er staat inmiddels nieuwbouw) naar de Van Oldenbarneveldtstraat (2008-2010), de Bloemstraat in de Jordaan (een paar maanden in 2001 voordat ik eind 2001 mijn eerste huis kocht aan de Geuzenkade; ja, dat was nog in het guldentijdperk!) en de Barentszstraat (2010-2012). Via het IJ terug naar Oost, nog even langs de Entrepotbrug (drie maanden in 2000) en naar huis, de Bogortuin, waar ik  nu alweer ruim drie jaar woon.

nostalgischeroute

Het lopen ging superlekker en het was heel leuk om door alle buurten waar ik een poosje heb doorgebracht te rennen. Veel was veranderd, maar heel veel ook niet. Nostalgie dus!

18 km | totaal 256 km | 60,1 kg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s