Wie ben ik?

Cindy Castricum, journalist en politicoloog. Ik ben geboren in 1976 en opgegroeid in Castricum. Tijdens mijn eerste studie heb ik drie jaar in Breda gewoond. Sinds 1998 is Amsterdam mijn thuisbasis. Via West, Zeeburg, Osdorp, Slotervaart, Jordaan, De Baarsjes, Westerpark en de Zeeheldenbuurt ben ik in begin 2013 op het Java-eiland beland (check deze nostalgische hardlooproute dwars door de stad). In december 2017 ben ik naar De Pijp verhuisd. Een nieuw avontuur!

Sinds begin 2015 ben ik chef redactie van VNG Magazine en – al iets langer – van SC, uitgaven van Sdu. VNG Magazine is het ledenblad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten waarin we berichten over het reilen en zeilen in het lokaal bestuur. SC is de redactionele opvolger van de Staatscourant. We analyseren en duiden wet- en regelgeving en leggen uit welke gevolgen dit heeft voor het bedrijfsleven en decentrale overheden. Sinds het najaar van 2017 heb ik ook Gemeente.nu onder mijn hoede, een website met nieuws, opinie en achtergronden voor gemeenteambtenaren. Eerder was ik hoofdredacteur van zowel PM Public Mission (onafhankelijk magazine voor beslissers bij de overheid) als re.Public (online platform voor ambtenaren over carrière en arbeidsmarkt). Tot de zomer van 2013 was ik voorzitter van Vrouw & Media, een platform voor vrouwen in de journalistiek.

Eerder was ik programmamaker bij Felix Meritis in Amsterdam. Ik heb politicologie (Vrije Universiteit), journalistiek (Fontys, Tilburg) en vrijetijdskunde (NHTV, Breda) gestudeerd. Hoewel mijn werkzame leven zich vooral in Den Haag afspeelt, woon ik met heel veel plezier in Amsterdam. In mijn vrije tijd fiets of wandel ik dan ook graag door de stad, lekker eten, een drankje op het terras. Of thuis op de bank met MacBook (maar steeds vaker volstaat de iPhone) in de buurt. Voorheen had ik ook de krant binnen handbereik, maar die lees ik al een aantal jaar digitaal (behalve op zaterdag natuurlijk).

In 2014 heb ik een website gemaakt: to-the-beach.com. Zowel de techniek als de inhoud is van mijn hand. Het was een superleerzame ervaring om zo’n site van scratch op te bouwen en in te richten. Lekker nerden met html enzo. Toen de site eenmaal klaar was en redelijk gevuld met een overzicht van alle stranden in Nederland en zo nu en dan blogje over het strandleven, was de uitdaging er wel vanaf. Op mijn to-do-lijst staat al enige tijd dat ik de site uit de lucht moet halen…

VliegenbosDaarnaast loop ik hard (rondjes Java- en KNSM-eiland, Amsterdamse Bos, IJburg, langs de Amstel, Ransdorp/Durgerdam en check vooral deze parkenroute, dwars door de stad!). Op 25 september 2016 heb de marathon van Berlijn gelopen! En ja, het is verslavend dat hardlopen. Inmiddels heb ik de marathon van Parijs achter de rug (17 minuten sneller!) en in het najaar van 2017 liep ik de marathon van Frankfurt (weer 10 minuten sneller). Voor 2018 is de hardloopkalender alweer aardig gevuld. Op 21 oktober staat de marathon van Amsterdam op de agenda. In het voorjaar lopen we een aantal halve marathons, inclusief die op Mallorca (met de geweldige titel Running to the Sun).

Wat ik ook heerlijk vind: een avondje naar de sauna of uitwaaien op het strand. Ik heb vijf jaar een seizoenskaart van Ajax gehad, dus zo’n tweemaal per maand was ik in de Arena te vinden (met ingang van seizoen 2017/2018 zijn we hiermee gestopt, maar ik sluit niet uit dat we in de toekomst nog eens een voetbalabootje nemen). Televisiekijken doe ik niet graag, series des te meer (vooral op het moment dat het mij uitkomt én meerdere afleveringen achter elkaar) via Netflix bijvoorbeeld. Favorieten: The West Wing, Borgen, The Newsroom, House of Cards en The Good Wife (update 2016: Stranger Things, The Night Of; update 2017: de beste serie ever is This is Us!). En last but not least: ik ben wereldkampioen wilfen.

Op deze website staat een selectie van de artikelen (interviews, blogs, commentaren) die ik voor PM Public Mission, re.Public, SC en VNG Magazine heb geschreven. Sinds 1 februari 2016 heb ik bovendien een blog bijgehouden over de voorbereidingen op mijn eerste marathon: #Berlijn2016. In aanloop naar de tweede marathon – in Parijs op 9 april 2017 – heb ik ook alle trainingen gelogd, zie #Parijs2017. Omdat het nu niet nieuw meer is, houd ik niet alle trainingen en loopjes meer bij, maar zo nu en dan zal ik er iets over schrijven.

twitter-64linkedin-64facebook-64email-64flickr-64instagram-64pinterest-64

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s