Wie ben ik?

Cindy2018Cindy Castricum, on- & offline bladenmaker, journalist en politicoloog. Ik ben geboren in 1976 en opgegroeid in Castricum. Tijdens mijn eerste studie heb ik drie jaar in Breda gewoond. Sinds 1998 is Amsterdam mijn thuisbasis. Via West, Zeeburg, Osdorp, Slotervaart, Jordaan, De Baarsjes, Westerpark en de Zeeheldenbuurt belandde ik begin 2013 op het Java-eiland (check deze nostalgische hardlooproute dwars door de stad). In december 2017 ben ik naar De Pijp verhuisd. Een nieuw avontuur!

Bij Sdu ben ik manager van de redactie Overheid en verantwoordelijk voor VNG Magazine, SC en Gemeente.nu. VNG Magazine is het verenigingsblad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten waarin we berichten over het reilen en zeilen in het lokaal bestuur. SC is de redactionele opvolger van de Staatscourant. We analyseren en duiden wet- en regelgeving en leggen uit welke gevolgen dit heeft voor decentrale overheden en het bedrijfsleven. Gemeente.nu is een website met nieuws, opinie en achtergronden voor gemeenteambtenaren. Begin 2018 heb ik de masterclass Online uitgeven en crossmediale strategie gevolgd bij Carolien Vader van Bladendokter.nl.

Eerder was ik hoofdredacteur van zowel PM Public Mission (onafhankelijk magazine voor beslissers bij de overheid) als re.Public (online platform voor ambtenaren over carrière en arbeidsmarkt). Tot de zomer van 2013 was ik voorzitter van Vrouw & Media, een platform voor vrouwen in de journalistiek.

Mijn loopbaan begon ik als programmamaker bij Felix Meritis in Amsterdam. Ik heb politicologie (Vrije Universiteit), journalistiek (Fontys, Tilburg) en vrijetijdskunde (NHTV, Breda) gestudeerd. Hoewel mijn werkzame leven zich vooral in Den Haag afspeelt, woon ik met heel veel plezier in Amsterdam. In mijn vrije tijd fiets of wandel ik dan ook graag door de stad, lekker eten, een drankje op het terras (nu we in De Pijp wonen, doen we dit met enige regelmaat). Of thuis op de bank met MacBook (maar steeds vaker volstaat de iPhone) in de buurt. Voorheen had ik ook de krant binnen handbereik, maar die lees ik al een aantal jaar digitaal (behalve op zaterdag natuurlijk).

In 2014 heb ik een website gemaakt: to-the-beach.com. Zowel de techniek als de inhoud is van mijn hand. Het was een superleerzame ervaring om zo’n site van scratch op te bouwen en in te richten. Lekker nerden met html enzo. Toen de site eenmaal klaar was en redelijk gevuld met een overzicht van alle stranden in Nederland en zo nu en dan blogje over het strandleven, was de uitdaging er wel vanaf. De site is inmiddels offline.

VliegenbosDaarnaast loop ik hard (rondjes Java- en KNSM-eiland, Amsterdamse Bos, IJburg, langs de Amstel, Ransdorp/Durgerdam en check vooral deze parkenroute, dwars door de stad!). Op 25 september 2016 heb de marathon van Berlijn gelopen! En ja, het is verslavend dat hardlopen. Inmiddels heb ik de marathon van Parijs achter de rug (17 minuten sneller!) en in het najaar van 2017 liep ik de marathon van Frankfurt (weer 10 minuten sneller). Op 21 oktober 2018 deed ik mee aan de marathon van Amsterdam. Een wedstrijd door eigen stad is heel bijzonder met veel familie en vrienden langs de kant. Extra leuk was het dat Luc meedeed, dus we hebben samen heel wat trainingsrondjes gemaakt. De volgende uitdaging staat ook alweer op het programma: op 7 april sta ik aan de start in Rotterdam.

Wat ik ook heerlijk vind: een avondje naar de sauna of in de zomer naar het strand. Ik heb vijf jaar een seizoenskaart van Ajax gehad, dus zo’n tweemaal per maand was ik in de Arena te vinden (met ingang van seizoen 2017/2018 zijn we hiermee gestopt, maar ik sluit niet uit dat we in de toekomst weer eens een voetbalabootje nemen). Televisiekijken doe ik niet graag, series des te meer (vooral op het moment dat het mij uitkomt én meerdere afleveringen achter elkaar) via Netflix bijvoorbeeld. Favorieten: The West Wing, Borgen, The Newsroom, House of Cards en The Good Wife (update 2016: Stranger Things, The Night Of; update 2017: de beste serie ever is This is Us!). En last but not least: ik ben wereldkampioen wilfen.

Op deze website staat een selectie van de artikelen (interviews, blogs, commentaren) die ik voor PM Public Mission, re.Public, SC en VNG Magazine heb geschreven. Sinds 1 februari 2016 heb ik bovendien een blog bijgehouden over de voorbereidingen op mijn eerste marathon: #Berlijn2016. In aanloop naar de tweede marathon – in Parijs op 9 april 2017 – heb ik ook alle trainingen gelogd, zie #Parijs2017. Omdat het nu niet nieuw meer is, houd ik niet alle trainingen en loopjes meer op dit blog bij, maar zo nu en dan zal ik er iets over schrijven. Ik ben natuurlijk te volgen op Strava en de meeste trainingen komen op Instagram.

twitter-64linkedin-64facebook-64email-64flickr-64instagram-64pinterest-64

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s