Wie ben ik?

Cindy Castricum, journalist en politicoloog. Ik ben geboren in 1976 en opgegroeid in Castricum. Tijdens mijn eerste studie heb ik drie jaar in Breda gewoond. Sinds 1998 is Amsterdam mijn thuisbasis. Via West, Zeeburg, Osdorp, Slotervaart, Jordaan, De Baarsjes, Westerpark en de Zeeheldenbuurt ben ik nu op het Java-eiland beland (check deze nostalgische hardlooproute dwars door de stad). In december 2017 verhuis ik naar De Pijp.

Sinds begin 2015 ben ik chef redactie van VNG Magazine en – al iets langer – van SC, uitgaven van Sdu. VNG Magazine is het ledenblad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten waarin we berichten over het reilen en zeilen in het lokaal bestuur. SC is de redactionele opvolger van de Staatscourant. We analyseren en duiden wet- en regelgeving en leggen uit welke gevolgen dit heeft voor het bedrijfsleven en decentrale overheden. Eerder was ik hoofdredacteur van zowel PM Public Mission (onafhankelijk magazine voor beslissers bij de overheid) als re.Public (online platform voor ambtenaren over carrière en arbeidsmarkt). Tot de zomer van 2013 was ik voorzitter van Vrouw & Media, een platform voor vrouwen in de journalistiek.

Eerder was ik programmamaker bij Felix Meritis in Amsterdam. Ik heb politicologie (Vrije Universiteit), journalistiek (Fontys, Tilburg) en vrijetijdskunde (NHTV, Breda) gestudeerd. Hoewel mijn werkzame leven zich vooral in Den Haag afspeelt, woon ik met heel veel plezier in Amsterdam (sinds februari 2013 op het Java-eiland, met uitzicht op het IJ). In mijn vrije tijd fiets of wandel ik dan ook graag door de stad, lekker eten, een drankje op het terras. Of thuis op de bank met MacBook en iPad in de buurt. Voorheen had ik ook de krant binnen handbereik, maar die lees ik inmiddels digitaal (een uitkomst voor een treinforens!).

In 2014 heb ik een website gemaakt: to-the-beach.com. Zowel de techniek als de inhoud is van mijn hand. De volgende stap is het toevoegen van een goede zoekfunctie, het optimaliseren van SEO en het voltooien van alle informatie over de Nederlandse stranden. Een tijdje geleden heb ik een dagje leren coden via Techionista, superleerzaam.

VliegenbosDaarnaast loop ik hard (rondjes Java- en KNSM-eiland, Amsterdamse Bos, IJburg, langs de Amstel, Ransdorp/Durgerdam en check vooral deze parkenroute, dwars door de stad!). Op 25 september 2016 heb de marathon van Berlijn gelopen! En ja, het is verslavend dat hardlopen. Inmiddels heb ik de marathon van Parijs ook alweer achter de rug (17 minuten sneller!) en bereid ik me voor op de marathon van Frankfurt op 29 oktober 2017.

Wat ik ook heerlijk vind: een avondje naar de sauna of uitwaaien op het strand. Ik heb sinds een paar jaar een seizoenskaart van Ajax, dus zo’n tweemaal per maand ben ik in de Arena te vinden. Televisiekijken doe ik niet graag, series des te meer (vooral op het moment dat het mij uitkomt én meerdere afleveringen achter elkaar) via Netflix bijvoorbeeld. Favorieten: The West Wing, Borgen, The Newsroom, House of Cards en The Good Wife (update 2016: Stranger Things, The Night Of; update 2017: de beste serie ever is This is Us!). En last but not least: ik ben wereldkampioen wilfen.

Op deze website staat een selectie van de artikelen (interviews, blogs, commentaren) die ik voor PM Public Mission, re.Public, SC en VNG Magazine heb geschreven. Sinds 1 februari 2016 heb ik bovendien een blog bijgehouden over de voorbereidingen op mijn eerste marathon: #Berlijn2016. In aanloop naar de tweede marathon – in Parijs op 9 april 2017 – heb ik ook alle trainingen gelogd, zie #Parijs2017. Of ik de trainingen voor #Frankfurt2017 ook op deze manier ga bijhouden, weet ik nog niet.

twitter-64linkedin-64facebook-64email-64flickr-64instagram-64pinterest-64

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s