#52 Amsterdam-Castricum

Normaal gesproken rijd ik van Amsterdam naar Castricum met de auto of de trein, vandaag ging ik lopend.

De wandelroute van Google Maps ging langs de Provinciale Weg, maar via Runnermaps heb ik van de week een mooie route uitgestippeld. Start bij Sloterdijk, anders zou het te ver zijn. Via het havengebied naar Spaarndam. Daar met de pont over naar Assendelft (moest een paar minuten wachten, kon ik mooi een flesje water kopen). Via de Zeedijk naar Heemskerk, aan de andere kant er weer uit en via Heemstee naar Castricum.

IMG_4627Het was de hele weg redelijk weer, soms een beetje regen. Temperatuur was top! Na 11 kilometer was ik bij de pont. Beetje vervelende onderbreking, maar mijn benen deden nog niet zo’n pijn, dus dat ging wel. Daarna de landerijen in, via de Zeedijk (een hele lange slingerende weg door niets) naar Heemskerk. Het waaide af en toe flink. Toen ik net Heemkerk uit was en richting Castricum liep, begon het toch hard te regenen/hagelen. Ik zag helemaal niets meer en was in no time doorweekt. Ik zat toen al op 25 kilometer, dus eigenlijk was het vooral heel grappig. Maakte me heel even zorgen dat het zou gaan onweren, maar dat was niet het geval (ook niet voorspeld overigens).

Ik ben nog even langs de Breedeweg gelopen, daar waar ik de eerste achttien jaar van mijn leven heb gewoond. In totaal was het net iets meer dan 29 kilometer, gemiddeld 6:03 per km. Dat is veel sneller dan ik dacht dat mijn marathonsnelheid is (6:10/6:15?). Vorige week zondag liep ik nog 6:22, wat een verschil! Ik was toen ook veel meer kapot dan vandaag.

Het ging echt supergoed! Had aan het einde nog energie over. De gelletjes werkten ook goed, dus ik heb het aardig onder controle, denk ik. Over twee weken nog een keer 33 kilometer (over de Afsluitdijk) en over vijf weken Berlijn. Verder geen lange afstanden meer (max 16; dat is een Dam-tot-Dammetje).

29 km | totaal 531 km | 59.6 kg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s