#51 Training in het bos

Vandaag eindelijk weer eens in het bos getraind. Net toen ik terug was van vakantie lag het  een paar weken stil, dus het was al een behoorlijke tijd geleden.

We hebben lekker gelopen en de trainer heeft van iedereen een filmpje gemaakt met opmerkingen hoe je loopt. Ik heb een mooie kleine pas, maar moet mijn armen en mijn handen iets meer ontspannen. ‘Je mag trots zijn op je techniek’, zei hij. Dat is toch leuk om te horen.

Qua duurloop moeten we nu ongeveer op 2.45 uur zitten. Ik ben dus goed op schema. Lang niet iedereen loopt al zo ver; volgens mij doe ik het vrij goed.

Morgen ga ik van Amsterdam naar Castricum lopen, omdat we daar een etentje hebben. Superveel zin in! Ik heb van de week de route al uitgestippeld. Ik weet alleen niet zeker waar ik onderweg drinken kan kopen. Dat is wel lastig, want ik heb in totaal zeker 1,5 liter nodig.

Drie weken van de voren is het juiste moment voor de generale repetitie. In mijn geval is dat de Afsluitdijk Open op 4 september. Voor iemand in mijn conditie (die ruim vier uur over de marathon gaat doen) is 33 km eigenlijk te ver om helemaal in marathontempo te lopen. Tip van de trainer: de eerste 15 km wat langzamer en de resterende 18 in marathontempo. Volgens het Asics-schema ligt mijn tempo op 6.05 per km, maar ik denk dat ik daar 6.15 van maak. Dan zou ik in Berlijn op zo’n 4 uur en 23 minuten uitkomen. Ik word al zenuwachtig als ik eraan denk!

Nog een tip: loop de marathon vlak. Dus begin in het tempo waarin je ook wilt eindigen. Belangrijke les voor mij, ik begin namelijk altijd veeeeeeel te snel. Bijvoorbeeld vorig jaar met de City Pier City in Den Haag (halve marathon). Toen heb ik mezelf helemaal leeg gelopen; ik kon tot drie kwartier na afloop helemaal niets, alleen aan Luc’s arm richting een bankje lopen en zitten. Hij moest mijn schoenen uittrekken en ik kon zelfs geen WhatsAppjes lezen. Nu ik aan het trainen ben voor de marathon pak ik het veel serieuzer aan. Heb ook al veel geleerd. Destijds liep ik zonder gelletje of anderszins die 21 kilometer. Zou ik nu nooit meer doen.

Morgen dus weer een lange duurloop; hopelijk valt het mee met de regen.

10 km | totaal 502 km | 59,6 kg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s