#46 City Pier City

Een prachtige dag voor een mooie loop in Den Haag. Het was heerlijk weer, zo warm dat ik voor het eerst dit jaar in korte broek en (nieuw!) hemdje ben gaan lopen. Dezelfde als straks in Parijs, hoop ik. Want dit zijn toch wel de generale repetities, ook al is het ‘maar’ 21 kilometer.

IMG_6420Marcia en ik stonden in het derde (en laatste) startvak en het duurde vrij lang eer we van start mochten. Gelukkig was het lekker lenteweer, dus dat was niet zo’n probleem. Nadeel van de CPC is dat de start pas om 14.30 uur is (en wij dus pas tegen 14.50 uur) waardoor het de hele dag in beslag neemt.

’s Ochtends voelde ik me niet superlekker. Misselijk, niet zo fit. Toen ik eenmaal aan het lopen was, ging het wel weer. Bij kilometer 14 zou ik een nieuw flesje drinken + derde gelletje overhandigd krijgen, maar ik heb hem gemist! Oh nee, dat moest ik mentaal even verwerken. Ik had het echter niet heel hard nodig, dus ook de laatste 7 kilometer gingen prima.

Ik heb in het begin nog even overwogen de 1.55-hazen te volgen, maar hoorde de stemmen van Luc en trainer Kimja in mijn achterhoofd (‘niet tot het gaatje gaan, dat is slecht voor je  herstel’). Niet gedaan dus, maar toen ik de 2.00-hazen zag naderen, ben ik er wel mooi voor gebleven. Aan het einde trok in nog even een sprintje, om binnen de 1.58 te blijven. Gelukt! 1.57.57, prima tijd, heel tevreden. En al snel na afloop hersteld; nul spierpijn. Een megaverschil met twee jaar geleden, toen ik totaal stuk ben gegaan (2.03) en tot een uur na afloop niet eens kon praten. Echt tof om te constateren dat trainen en heel veel lezen (en toepassen) over eten, kleding, etc. helpt.

Ook Marcia heeft een prima tijd gelopen, zeker voor een eerste keer. Ik heb haar de afgelopen week overladen met tips, haha! Leuk hoor om mensen te inspireren tot hardlopen.

21 kilometer | totaal 510 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s