#26 Hardlopen naar Oostzaan

Om vier uur ’s middags moesten we in Oostzaan zijn voor een Nieuwjaarsborrel, een mooie afstand om naar toe te lopen. Ik moest wel even mijn best doen om via Runnermaps de juiste route te vinden.

fullsizerender-5De directe route ernaar toe is namelijk maar 11 kilometer (vanaf de overkant van het IJ) en er stond vandaag 20 km op het programma. In eerste instantie wilde ik via Landsmeer en Ilpendam, maar ik zag op Google Maps dat er op een groot gedeelte van de route nauwelijks ruimte op de weg was om te lopen. Uiteindelijk ben ik dwars door natuurgebied ’t Twiske gegaan, dat was echt prachtig.

fullsizerender-4Het lopen ging heel goed. Het was dan ook lekker weer (geen wind, niet koud). Op een gegeven moment liep ik midden in ’t Twiske op een onverhard voetpad, tussen allemaal bomen en zonder iemand tegen te komen. Dat vond ik toch wel een beetje spooky. Iets verderop ging ik een veerooster over. Er stond een waarschuwingsbord naast (‘de dieren kunnen onverwacht reageren, blijf op 25 meter afstand en loop niet door een kudde heen’). Eh…. daar werd ik niet heel blij van. Gelukkig was er 100 meter verderop weer een veerooster en was ik alweer door het gevaarlijke (haha!) gebied heen.

In totaal heb ik 21 kilometer gelopen in 2.07.58, oftewel in iets meer dan 6 minuten per kilometer. Ik wil over vijf weken tijdens de Groet uit Schoorl Run een PR op de halve marathon lopen. Ik heb die afstand in wedstrijdverband nog maar twee keer gedaan (2008 en 2015) en beide keren deed ik er 2.03 over. Dat moet dus onder de 2 uur kunnen. De City Pier City, die op 12 maart is, doe ik dan als een trainingsloopje. De week erna ga ik namelijk de Lenteloop in Almere (30 km) doen, als ultieme voorbereiding op Parijs.

21 km | totaal 236 km

Een gedachte over “#26 Hardlopen naar Oostzaan

  1. Vivien zegt:

    Leuk stukje over je ‘naar-Oostzaan-loop’ Cindy. Vooral het gevaarlijke stuk tussen de veeroosters vond ik boeiend. Dit ga je vast nog eens doen….maar dat zal niet gauw zijn als ik zie hoeveel renpartijen er de komende tijd op de rol staan. Heel veel succes schone dochter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s