Ruud Viergever doet mee aan de Over-loop

Ruud Viergever, secretaris-directeur van waterschap De Dommel, is vorige week via de Over-loop aan een klus begonnen. Hij vervult het voorzitterschap van de begeleidingscommissie die de gemeentelijke herindeling van Súdwest Fryslân gaat evalueren, een opdracht van de gemeente, de provincie Friesland en BZK.

Waarom bent u voor deze opdracht gevraagd?
‘Ik heb lange tijd op gemeentelijk niveau gewerkt. Omdat ik gemeentesecretaris ben geweest en alweer ruim vijftien jaar secretaris-directeur ben, eerst bij waterschap De Maaskant en nu bij De Dommel, heb ik ruimschoots ervaring hoe je dit soort trajecten zou kunnen begeleiden.’

Wat vindt u van de Over-loop?
‘Dit initiatief heeft absoluut een meerwaarde. Zeker naar de toekomst toe. De behoefte in de verschillende bestuurslagen is anders, dus de arbeidsmarkt gaat zich ook op een andere manier ontwikkelen. Door allerlei taakstellingen en reorganisaties moeten er nu veel rijksambtenaren vertrekken. Waarom zouden die niet een baan kunnen vinden bij een provincie, gemeente of waterschap? Die overstap is nog niet erg gebruikelijk en met de Over-loop proberen we wat barrières te slechten. Daarnaast is het interessant om als manager ervaring bij een andere bestuurslaag op te doen. Welke expertise zit waar en hoe kun je daar op basis van vrijwilligheid buiten de markt om gebruik van maken? Dit leidt ook nog eens tot een goedkopere overheid!’

Verschenen in PM, 7 oktober 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s