#8 De eerste échte marathontraining

Het is zover. Vandaag ben ik begonnen aan mijn marathonschema. Tot aan Berlijn loop ik 78 sessies; in totaal 828 kilometer. Ik ga drie keer per week lopen (in principe op dinsdag, donderdag en zondag) en op zaterdag doe ik een marathoncursus bij Running Holland.

Ik hoefde vandaag slechts 5 kilometer te lopen. De door Asics aanbevolen snelheid was 7:30 per kilometer (joggen). Dat is echt superlangzaam en redde ik dan ook niet. Beetje irritant is dat Garmin aangeeft dat mijn gemiddelde tempo 6:30 was en Asics (via iPhone) 6:15. Nogal een verschil… Misschien moet ik toch maar de Fitbit Blaze aanschaffen 😉

IMG_2608Toch is het goed dat ik rustig kan beginnen. Vanwege de vakantie naar Jamaica heb ik de afgelopen weken niet getraind. Ik had expres mijn schoenen niet meegenomen – kans was groot dat het er niet van zou komen – en natuurlijk heb ik een paar keer het idee gehad dat ik wel even had kunnen lopen. Na een paar weken rust ben ik er nu wel helemaal klaar voor. Ik hoop dat het lukt het schema vol te houden. Vandaag was in elk geval een topavond om te lopen: fris, maar met een avondzonnetje. Zo zullen er niet veel zijn, vermoed ik. Dit blog is een extra stok achter de deur: het valt meteen op als ik me niet aan mijn schema houd. Ben heel benieuwd hoe het de komende maanden zal gaan…

5 km | totaal 63 km | 60,8 kg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s