#10 Najaarsmarathoncursus | training 1

Via Running Holland volg ik een cursus die speciaal bedoeld is voor degenen die een najaarsmarathon willen lopen. Vorige week was de eerste training, die ik vanwege de vakantie heb gemist. Maar vanmorgen was het dan zover. Voor het eerst dat ik trainde met een clubje.

Om half tien verzamelden we in het Amsterdamse Bos. Ik was bang dat ik de slechtste zou zijn, maar dat viel mee. Sommigen trainen nu zelfs nog maar een keertje per week, dus ik ben goed bezig šŸ˜‰ Er is een ander meisje dat in september in Berlijn gaat lopen, de rest Amsterdam (oktober) of New York (november). Wij zijn degenen die als eerste in marathonconditie moeten zijn dus!

Naast oefeningen en 3 x 12 minuten hardlopen (waarbij we soms kleinere stappen in een hogere frequentie moesten lopen) werd een en ander verteld over blessures. De lopersknie bijvoorbeeld. Daar heb ik weleens last van, al wist ik niet dat er een naam voor was. Schijnt een van de meest voorkomende hardloopblessures te zijn. Op Facebook kwam ik net een link naar eenĀ blogje hierover tegen. Eigenlijk zou ik ook wat krachttraining moeten doen, maar om nog een dag extra een verplichting te hebben, is ook zo wat. Zelf wat oefeningen doen om mijn spieren sterker te maken, is echter geen overbodige luxe, vrees ik.

De training was leuk! Over twee weken weer. En in de tussentijd zelf blijven hardlopenĀ natuurlijk.

6 km (3 x 12 minuten) | totaal 77 km | 60,8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s