#16 Hartslagtraining in het bos

De oh zo heilige zaterdagochtend moest vandaag wijken voor een training in het bos. We gingen met hartslagmeters lopen en op zoek naar het omslagpunt.

Toen ik net begon met trainen voor de marathon van Berlijn heb ik een en ander over hartslag gelezen en met een hartslagmeter om gerend. Vrij snel ben ik daarmee opgehouden, omdat ik niet goed begreep waar het goed voor was. Tijdens de training vandaag zijn we op zoek gegaan naar onze hartslag die corresponderen met zones. Dit keer met het horloge waar een hartslagmeter in zit. Veel fijner dan zo’n band.

Grappig om te merken dat ik mijn hartslag heel goed constant kan houden. Hij gaat wel een beetje heen en weer, maar gemiddeld was hij steeds waarop ik hem wilde hebben. Omdat dit blog ook als logboek dienst doet, hierbij mijn zones (bizar trouwens dat dit per persoon zo verschilt):

Zone 1: 125-135
Zone 2: 135-145
Zone 3: 145-155
Zone 4: 155-165

Anaerobe drempel (het omslagpunt dus): rond de 160. Toen ik dit in april heb gemeten, kwam daar een veel hoger getal uit. Wat dat betekent, weet ik eerlijk gezegd niet. Verkeerd berekend destijds? Of ben ik nu fitter?

10 km | totaal 121 km

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s