#41 Wind tegen in Noord-Holland

Een weekendje weg met de familie, maar ik moest zondagochtend een lange duurloop doen. Het was ’s nachts superslecht weer, regen en harde wind, maar ik ben zondagochtend toch om negen uur vertrokken.

Eerder had ik al een prachtige route rond Callantsoog uitgestippeld. Zaterdagavond checkte ik nog even via Google Maps of er genoeg ruimte op de wegen was om te lopen. Toen kwam ik erachter dat een deel van de route niet voor hardlopers toegankelijk was. Sterker nog, zij krijgen een boete als ze in het duingebied bij het Zwanenwater (ten zuiden van Callantsoog) rennen.

Het alternatief was iets meer richting het noorden, naar Den Helder. En dan terug via de duinen. Luc zou een deel met me meelopen. Omdat ik ’s ochtends snel wilde vertrekken, heb ik het eerste deel (23 km) alleen gelopen, hem opgehaald in het huisje in Groote Keeten en hebben we de laatste 7 km samen gedaan.

Het regende gelukkig niet (meer), maar er stond enorm veel wind. Noordwaarts had ik wind mee. Ik liep over de weg via Julianadorp naar het zuidpuntje van Den Helder. Richting de kust – ik ben nog op een uitkijktoren op geweest – en toen weer zuidwaarts. Omdat het zuidzuidwesterwind (zeg maar gerust storm) was, ben ik in de duinen gebleven en nog niet het strand opgegaan. Het ging wel heuvel op heuvel af en enorm wind tegen! Dat was behoorlijk zwaar, maar het ging heel lekker. Nadat ik Luc had opgehaald, liepen we richting Callantsoog. Over het strand zijn we weer terug naar Groote Keeten gegaan. Het werd eb én we hadden wind mee, dus dat ging als een speer.

schermafbeelding-2017-02-27-om-16-29-50Uiteindelijk heb ik 30 kilometer gelopen! Het ging behoorlijk goed. Na afloop was ik niet ontzettend moe (hoewel ik blij was dat ik mocht stoppen) en ik heb helemaal geen spierpijn (wat ik overigens wel gek vind). Met gemiddeld 6.21 per kilometer heb ik ook bijna op marathonsnelheid gelopen. Voor een lange duurloop is dat eigenlijk te snel. Dus misschien ligt mijn echte marathonsnelheid wel iets hoger.

Volgende week doe ik weer rond de 30 kilometer. De week erna is de City Pier City (halve marathon Den Haag) en de week erna de Lenteloop van Almere (30 kilometer). En dan ga ik al afbouwen op weg naar Parijs. Het gaat nu echt supersnel!

 

30 km | totaal 432 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s