#43 Langste duurloop door Noord

Luc was een weekendje weg – met de auto – dus ik moest mijn lange duurloop van zondagochtend in de buurt plannen. Ik besloot een rondje Noord te doen.

FullSizeRender 5Om half negen heb ik de eerste veerpont naar de overkant genomen. Via het Vliegenbos rende ik via Nieuwendam onder de Ring A10 door naar Zunderdorp. Hier was ik nog nooit geweest. Heerlijks wijds en ongerept, en zo dicht bij de stad. Via Broek in Waterland en Zuiderwoude liep ik langs de Gouwzee. Vlak voor de dijk naar Marken boog ik naar rechts af om via Uitdam over de dijk naar Durgerdam te lopen. Hier had ik pal wind – zeg maar gerust storm – tegen! Het was best zwaar, maar o zo lekker! Ontzettend fijn gevoel dat ik zomaar zo’n eind kan rennen.

Schermafbeelding 2017-03-12 om 10.05.39Bij de Piet Heintunnel had ik eigenlijk tram 26 willen nemen, aangezien ik al op ruim 28 kilometer zat. Maar het ging zo lekker dat ik via de Amsterdamse Brug naar huis ben gerend. Eenmaal thuis had ik precies 32 kilometer gelopen. Jemig, wat heerlijk zeg! Ik had direct na afloop wel een beetje pijn in rug en benen, maar na een minuutje of tien was dat weg. Ik was ook helemaal hyper, echt niet normaal meer. In totaal heb ik er 3 uur en 20 minuten over gedaan; in dit tempo zou ik net onder de vierenhalf uur uitkomen tijdens de marathon.

Gek idee dat ik mijn langste duurloop alweer achter de rug heb. Volgende week doe ik mee met de City Pier City in Den Haag (21 km) en de week erop is de generale repetitie in Almere (30 km). Daarna is het al afbouwen in aanloop naar Parijs.

32 km | totaal 472 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s