#48 Mentale training in het bos

Omdat we morgen de Lenteloop in Almere gaan doen (30 km; laatste lange duurloop) deden we in het bos rustig aan.

We hadden vandaag een mentale training, oftewel waar ben je bang voor en hoe kun je positieve gedachten oproepen als je er straks doorheen zit? Ik had nog wel een en ander onthouden van deze training in aanloop naar Berlijn, maar toch was het prettig weer wat tips te krijgen en met elkaar mogelijke angsten te delen.

We moesten op een gegeven moment een paar kleine rondjes lopen en steeds aan het einde heel hard iets positiefs noemen. Dat moet er voor buitenstaanders heeeeel raar uit hebben gezien, maar het helpt wel. We liepen allemaal behoorlijk hard, ongemerkt.

Na afloop hebben we bij de Bosbaan koffie gedronken en de verschillende parcoursen doorgenomen. Ik kwam erachter dat er op KM25 een paar tunnels zijn (naar beneden en weer omhoog), dat wist ik niet! Later nog wat blogjes gelezen van anderen die de marathon van Parijs gelopen hebben. Ik heb het idee dat het parcours iets zwaarder is dan ik totnogtoe dacht…

route met tussentijdenAan het eind van de dag kreeg ik van Asics nog een fijn mailtje. Ik loop sneller dan verwacht, dus mijn schema moest iets bijgesteld worden. Ik heb inmiddels besloten dat ik op 4.25.00 uit wil komen; dan is mijn gemiddelde snelheid 6.16 per kilometer. Morgen in Almere ga ik dat ook doen (30 km = 3.08.00). Ik ben benieuwd hoe het gaat. Het is lang niet zulk mooi weer als vorige week in Den Haag en er schijnt veel wind te staan. Nu ja, we gaan het zien.

8 km | totaal 528 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s