#49 Laatste lange duurloop

Vandaag stond alweer de laatste lange duurloop op het programma. Met zo’n tien man van het zaterdagmarathonclubje deden we mee aan de Almere Lenteloop.

FullSizeRender 2Het was behoorlijk slecht weer, maar tijdens de 30 kilometer was het in elk geval droog. Er stond wel een fikse wind, die we op sommige plekken pal tegen hadden. Vooraf kreeg ik achter mijn rug om opmerkingen omdat ik in een hemdje liep (‘zo, die heeft er zin in’), maar al na een paar kilometer erkende een hardloper dat ik het goed bekeken had. Eenmaal onderweg was het nog best warm. Goede keuze dus, dat hemdje.

Ik wilde deze 30 km in marathonsnelheid lopen, 6.16 per km. Maar het ging superlekker, dus ik heb steeds rond de zes minuten gelopen. Uiteindelijk kwam ik nog onder de drie uur uit (2.56)! Ik moet met de marathon wel oppassen niet te snel van start te gaan, maar mijn ambitie kan wel iets hoger zijn dan de 4.25.00 waarop ik nu koers. Misschien kan ik wel richting de 4.15.00.

FullSizeRenderWe liepen drie rondjes van tien kilometer en hoewel me dat eerst heel stom leek, was dat eigenlijk wel goed te doen. Ik heb echter bijna drie uur lang in mijn eentje gelopen, dat was supersaai. Zeker omdat de omgeving ook niet bepaald inspirerend was.

Tot twee keer toe heb ik met Luc gefacetimed (daar had ik kennelijk energie voor). Het was fijn om te merken dat ik op een gegeven moment een groepje inhaalde (zij waren vast te snel van start gegaan). Ook in de laatste vijf kilometer heb ik nog twee mannen die ver weg leken te lopen, kunnen inhalen. Ik kon zelfs nog wat versnellen. Lekker hoor!

Almere Lenteloop 20170319

30 km | totaal 558 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s