Pennekamp herschikt taken inspectie SZW

Als interim inspecteur-generaal Werk en Inkomen ontwikkelt Peter Pennekamp een toekomstvisie op de inspectietaken van SZW. De fusie tussen UWV en CWI kan ingrijpende gevolgen hebben, voorziet hij.

Met gepaste trots liep Peter Pennekamp (56) rond op de opening van Schenkkade 100, het gebouw waar de Werkmaatschappij is gevestigd. Zijn benoeming tot interim inspecteur-generaal Werk en Inkomen was net wereldkundig gemaakt. Op 15 mei start Pennekamp in zijn nieuwe functie, in principe tot 31 december 2008. ‘Dat zou eventueel nog kunnen worden verlengd, het is maar net wat beide partijen overeenkomen,’ zegt hij desgevraagd. Uiteindelijk zal er een ‘vaste’ IG worden aangesteld.
Een dag in de week blijft Pennekamp hoofd van ABD Interim, zijn huidige functie. ‘Er wordt wel versterking gezocht, maar het Bureau van de Algemene Bestuursdienst is, net als de hele rijksoverheid, aan het reorganiseren, dus het leek ons niet goed om ook nog eens iemand tijdelijk op mijn functie te benoemen.’
Als tijdelijk opvolger van Kete Kervezee, die in maart na slechts een jaar vertrok, zal Pennekamp zich bezighouden met het ontwikkelen van een toekomstvisie op de inspectietaken en de gevolgen die dat heeft voor de organisatie. Dat is ook de reden dan eerst een interim wordt aangesteld. ‘Er spelen nogal wat zaken, denk aan de commissie-Oosting en de fusie tussen UWV en CWI, die ingrijpende gevolgen kunnen hebben voor de taken van de inspectie.’
Heeft Pennekamp als hoofd van ABD Interim eigenlijk zichzelf benoemd tot IG? ‘Het klopt dat wij van SZW de zoekopdracht naar een interim IG kregen,’ zegt Pennekamp. ‘Buitenstaanders deden de suggestie of ik voor de functie in aanmerking wilde komen. Toen hebben we de opdracht overgedragen aan collega’s van Bureau ABD.’

Verschenen in PM, 2 mei 2008

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s