Peter Teesink, Overheidsmanager van het Jaar 2011

De jury: ‘In de beraadslagingen van de jury om de winnaar aan te wijzen ligt een sterk accent op de complexiteit van de functie, de managementstijl, de persoonlijkheid van de kandidaat en de bijzondere klus die is geklaard. Op degene die dit jaar de award mee naar huis mag nemen, zijn deze items net iets meer van toepassing. De winnaar heeft een zeer eigen stijl, maar met een groot maatschappelijk resultaat!’

Terug naar de genomineerden van 2012.

Concerndirecteur Peter Teesink van de gemeente Groningen kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar. Eind 2011 sleepte hij de titel Overheidsmanager van het Jaar in de wacht vanwege zijn inzet bij het omvormen van de Groningse sociale werkvoorziening tot een modern arbeidsontwikkelingsbedrijf. Zijn tegenstanders waren Paul Huijts van het ministerie van VWS en Barend Rombout  van Bureau Frontlijn Rotterdam. Vooral voor de zomer was het druk met allerlei bijeenkomsten waar hij als winnaar voor werd uitgenodigd. Het leukst vond hij de congressen waar het managementaspect samenging met de inhoud, in zijn geval de bijeenkomsten over de – inmiddels controversieel verklaarde – Wet werken naar vermogen.

Dat hij vorig jaar won heeft een positief effect gehad op de organisatie, vertelt Teesink. ‘Over de sociale werkvoorziening wordt vaak wat negatief gesproken en geschreven. Ik ben dan wel het uithangbord, maar het is zeker de verdienste van de mensen om mij heen dat ik die prijs mee naar huis mocht nemen.’

Het is mooi dat er dit jaar twee vrouwen zijn genomineerd, besluit Teesink. ‘Beter dan vorig jaar toen er drie mannen in pak op het podium stonden. Ik ben erg benieuwd wie er gaat winnen.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s