Training #4 Op zoek naar een marathonschema

Met pal tegenwind over de Nesciobrug! Echt heel lekker loopweer was het niet, maar ik ben – uiteraard – blij dat ik er weer 9 kilometer op heb zitten. Deze dagen ben ik op zoek gegaan naar het ultieme trainingsschema. Dat is nog best ingewikkeld, want er is behoorlijk veel informatie over de voorbereiding op een marathon op internet te vinden.

In dit artikel van Runners World – de 11 geboden voor de marathon – staan wat aardige (beginners)tips. Via dezelfde website heb ik een paar schema’s gevonden: eentje van 10 weken (beginners) en een van 18 weken (voor gevorderden). Op de website van hardloopwinkel Run2Day staat een vergelijkbaar beginnersschema, ook van 18 weken.

Schermafbeelding 2016-02-21 om 17.56.05Als je vanaf 25 september – de Grote Dag – terugrekent, zou ik op maandag 23 mei met het 18 wekenschema moeten beginnen. Dat komt mooi uit: ik vier op 21 mei mijn verjaardag, dus die datum markeert vanaf nu het moment dat ik hard ga trainen, gezond eet en weinig alcohol drink. Tot die tijd bouw ik het langzaam op, zodat mijn lichaam straks niet schrikt als ik zo’n vier à vijf keer per week ga hardlopen. In de zomer ga ik nog wel twee weken met vakantie. Ik ben voornemens mijn schoenen mee te nemen, maar als ik twee keer een stukje loop aan de Franse Atlantische kust, ben ik al tevreden. Rust is immers belangrijk, zie gebod 2!

9 km | totaal 29 km | 59,7 kg | gem HS 158 

Advertentie

2 gedachtes over “Training #4 Op zoek naar een marathonschema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s