#19 De zesparkenroute

Weer een extra dag weekend (<3), waardoor ik mijn duurloop lekker vandaag kon plannen. Op het programma stond 16 kilometer, dat zijn er uiteindelijk iets meer dan 15 geworden. Maar wel via de leukste route door de stad: door zes parken.

zesparkenrouteMet bus 48 ben ik naar West gereden en uitgestapt bij de Houtmankade. Vanaf dat punt naar het Westerpark gerend, via het Erasmuspark en het Rembrandtpark door het Vondelpark. Vervolgens nog het Sarphatipark en als laatste het Oosterpark. Het weer was prachtig en ik heb voor het eerst (van mijn leven!) naar een podcast geluisterd. Het was de eerste in – hopelijk – een serie over de toekomst van de media in Nederland door Alexander Klöpping (Blendle) en Ernst-Jan Pfauth (De Correspondent. Ze betogen dat Facebook alle media ‘kapot gaat maken’ en spraken een uur lang met elkaar over de impact die Facebook heeft op de media, het vormen van platformen, hoe je lezers aan je bindt en de rol van journalisten. Omdat ik aan het rennen was, heb ik niet alles onthouden, maar het was wel superinteressant.

Ik ben wel een beetje dubbel over het luisteren naar een podcast tijdens het lopen. Aan de ene kant leidt het lekker af, maar tegelijkertijd ben je je veel minder bewust van de omgeving. In dit geval liep ik een ontzettend leuke route, maar heb daar toch te weinig van meegekregen. Toch kan ik me goed voorstellen dat ik nog eens naar een podcast ga luisteren, zeker als ik straks op zondag een paar keer 24 kilometer moet lopen. Dat is best lang.

15 km | totaal 155 km | 60,1 kg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s