#33 Even een halve marathon

Het is zondagmiddag en ik heb ‘even’ een halve marathon gelopen. Het weer was top, de route briljant, mijn benen prima en na afloop was ik niet supermoe. Kortom, een perfect trainingsrondje.

Schermafbeelding 2016-06-26 om 17.09.20Hoewel het misschien niet zo’n goed idee was mijn nieuwe schoenen in te lopen met zo’n afstand, hebben ze zich prima gedragen. Sterker nog, ze zitten heel lekker! Ik ben eerst met de bus naar station Amstel gegaan om vanaf daar langs de Amstel richting Ouderkerk te lopen; daar gekeerd en via de oostzijde weer terug. Vlak na de A10 ging het mis en liep ik ineens in Duivendrecht richting de Arena. Oeps, foutje. Het maakt niet zoveel uit als ik verkeerd loop; ik heb mijn ov-kaart altijd bij me, dus kan zo op een bus of tram stappen als ik de beoogde afstand eenmaal voltooid heb.

Op de Spaklerweg ging het weer mis. Ik sloeg te vroeg af naar rechts en kwam aan de andere kant van de Bijlmerbajes terecht. Ik moest ergens nog het water over, maar wist niet waar. Toen maar weer terug gegaan en Luc gebeld of hij me kwam halen. Via de Vrienden-app (ja, wij hebben geen enkel geheim voor elkaar!) kon hij zien waar ik liep, best handig!

Ik heb 21 kilometer in 2.13 gelopen. Niet bijzonder snel (gemiddeld 6.20 per kilometer), maar ik ben nu ook helemaal niet zo moe. Ik krijg ineens een beetje het idee dat ik die marathon wel ga redden. Het belangrijkste is dat ik niet geblesseerd raak en dat lukt voorlopig goed. Ik luister heel goed naar mijn benen en leg in behoorlijk rustig tempo de kilometers af. Straks in bad, goed voor mijn spieren. En die stofjes die je schijnt aan te maken tijdens het lopen, nou dat is dus geen fabeltje. Ik voel me na afloop zoooooo lekker (stuiter, stuiter).

Voor mijn logboek (;-)): ik had een halve liter Peptiplus mee en een SIS-sportgelletje – smaak Orange –  (na 10 kilometer genomen; hoewel ik na 8 kilometer eigenlijk al een beetje trek kreeg). Was behoorlijk goed weg te krijgen en kreeg er na een paar kilometer echt energie van. Test geslaagd dus.

Over een week gaan we met vakantie! Ik neem mijn schoenen voor het eerst mee en ben van plan een paar keer te lopen. Niet de frequentie en afstanden die ik nu gewend ben, maar ik ga niet drie weken niets doen. Ben benieuwd of dat lukt. Voor die tijd nog drie keer trainen: woensdag 8 à 10 kilometer, vrijdag nog een keertje 20 en dan zaterdag met Running Holland een training op het strand van Zandvoort. En als ik terugkom, heb ik nog precies twee maanden de tijd voor de grote dag…

21 km | totaal 312 km | 60,1 kg

BewarenBewaren

Advertentie

Een gedachte over “#33 Even een halve marathon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s