#1 De eerste 10 op weg naar… Parijs!

Precies vier weken geleden liep ik de marathon van Berlijn. Er lijken sindsdien al maanden verstreken, maar het is dus nog niet eens een maandje terug. Vorige week was ik superjaloers op degenen die Amsterdam mochten lopen.

Na twee weken rust heb ik de afgelopen twee weken een paar keer hardgelopen. Dat ging niet heel erg van harte. Ik vond dat ik moest, maar zonder doel voor ogen is het toch een stuk lastiger zin maken. Heb me eind september wel direct ingeschreven voor de halve marathon van Schoorl op 12 februari en komende week start ik op woensdagavond met een trainingsklasje van Running Holland hier op het eiland. Zo blijf ik in elk geval in de winter rennen.

inscription-mip17-4621087Ik vermoedde echter dat dit niet genoeg is, dus toen ik vrijdagavond een mailtje kreeg waarmee ik op de marathon van Parijs geattendeerd werd, dacht ik ineens… waarom niet? Dus… zondag 9 april 2017 is de volgende grote uitdaging. Ik ga de marathon van Parijs lopen! Na inschrijven ontving ik direct mijn startnummer, leuk gedaan.

Zojuist heb ik de eerste tien kilometer op weg naar Parijs gerend (ook nog in een behoorlijk tempo van 5.36 per km) en ik vond het meteen een stuk leuker dan de loopjes van de afgelopen weken. Dat het prachtig weer is, helpt daarbij natuurlijk. Half november begint er een nieuw klasje in het Amsterdamse Bos, ter voorbereiding op de marathon van Rotterdam (die toevallig op dezelfde dag is). Ik denk dat ik daar ook aan mee ga doen. Dan train ik sowieso op woensdag en zaterdag en op zondag een duurloop. Zo kom ik de winter wel fit door, denk ik!

10 km | totaal 10 km

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s