#29 Vondelparkrun: een PR!

Na de duurloop van gisteren zou ik – op advies van de trainer –  de Vondelparkrun (10 km) een beetje rustig aan doen. Maar dat is kennelijk niet aan mij besteed. Tijdens een wedstrijd heb ik toch de neiging ervoor te gaan en een goede tijd te lopen.

img_3422De eerste twee kilometer liep ik samen met Luc. Toen kwamen de 55 minuten-hazen voorbij, bij wie ik graag wilde aanhaken. De beste 10 kilometer die ik ooit heb gelopen, was tijdens de Ajax Run in 2015 (54 en nog wat minuten), dus 55 minuten zou top zijn. Luc heeft veel minder getraind dan ik, dus wilde niet mee.

Ik ben voor dit groepje gaan lopen en heb dat drie ronden lang volgehouden. Het ging superlekker en uiteindelijk finishte ik in 53.35.  Een PR dus! Ik was supersnel hersteld, nog voordat Luc – 2 minuten later – over de finish kwam. Hij had zich stukgelopen op het 55 minuten-groepje om – eenmaal daar aangekomen – te constateren dat ik daar niet bij liep… Ai. Voor hem was dit echter een ontzettend goede tijd, zeker gezien het verschil in hardlooptrainingsintensiteit.

Mijn doel is op dit moment de marathon in Parijs, maar ik denk dat ik nog wel sneller wil worden op de 10K. Mooie ambitie voor na 9 april.

10 km | totaal 277 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s