Nog twaalf nachtjes…

Topfit ben ik! Kan niet wachten tot het 29 oktober is en ik aan de start sta van de marathon in Frankfurt. Nog twaalf nachtjes…

IMG_8734Anders dan in aanloop naar Berlijn (september 2016) en Parijs (april 2017) heb ik dit keer geen blog bijgehouden over de trainingen. Het is natuurlijk niet nieuw meer, dus een stuk minder interessant om daar elke keer verslag van te doen. In Day One heb ik voor mezelf wel bijgehouden hoe vaak ik getraind heb, hoe ver en hoe snel.

Ik heb inmiddels 54 trainingssessies (incl. wedstrijden) achter de rug met een totaal van 575 kilometer. Ter vergelijking: na de marathon in Parijs stond de teller op 56 sessies en 664 kilometer. En Berlijn heb ik gedaan in 64 sessies/709 km. Ik heb nu dus wel iets minder getraind dan voorafgaand aan Parijs, maar het verschil valt mee. Door de week heb ik wat minder vaak gelopen, maar daar staat tegenover dat ik meer echt lange duurlopen heb gedaan dan de vorige twee keer.

Naast de trainingen – o.a. elke woensdagavond intervallen op het eiland met een groep van Running Holland – heb ik een paar keer samen met anderen die dit najaar een marathon doen een duurloop gedaan. Langs de Amstel, een heerlijke 32 kilometer zondagochtendvroeg in Noord en een rondje Ouderkerkerplas (daar was ik nog nooit geweest). Dat is zo’n leuke bijkomstigheid van het hardlopen: omdat je wat meer kilometers kunt afleggen, kom je nog eens ergens. Zo heeft Luc me eens na een bezoek aan mijn ouders in Duitsland langs de A1 bij Muiden afgezet. Ik ben toen praktisch langs het IJmeer (moest de route wel zoeken) naar huis gelopen. Luc reed naar huis, deed zijn hardloopkleding aan en we ontmoetten elkaar in het Diemerpark.

Luc en ik hebben dit keer vaker samen gelopen (we deden allebei mee aan de Dam tot Damloop; driemaal raden wie er sneller was šŸ˜‰ ). Bijvoorbeeld opĀ zondagochtend met de bus naar Sloterdijk, rondom de Sloterplas terug naar Oost. Luc stapte iets eerder op de tram en ik liep dan nog even door. Of een rondje Amsterdamse Bos. Luc met de auto naar huis, ik lopend (dat is naar Oost nog best een eind).Ā Eveneens goede herinneringen heb ik aan die keer dat ik na een brainstorm in Noordwijk op een vrijdag nog een rondje ben gaan hardlopen. Door de duinen, stukje over het strand (met vloed) en weer terug. Prachtig gebied, heel stil, echt tof.

Natuurlijk heb ik deelgenomen aan een aantal wedstrijden, zoals de sympathieke Oostelijk Havengebied Buurtloop (10K), de Polderloop in de Kwakel (10K), Dam tot Damloop (16K), 30 van Noord en de Almere Lenteloop (30K).

Op dit moment ben ik aan het taperen (afbouwen): saaaaaaaai! Ik ga nog een paar keer trainen, maar geen lange afstanden meer. Tot zondag 29 oktober natuurlijk. Om 10.10 uur start ik om – hopelijk – vier uur en een kwartier later te finishen op de rode loper in de Festhalle.Ā ZIN IN!

 

BewarenBewaren

Een gedachte over “Nog twaalf nachtjes…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s