Groet uit Schoorl Run 2018

Schermafbeelding 2018-02-25 om 14.08.36Het was koud en een beetje stormachtig, maar vanwege de perfecte organisatie en het prachtige parcours door de duinen is de Groet uit Schoorl Run echt een aanrader.

Vorig jaar was het nog net een beetje sprookjesachtiger, aangezien het toen had gesneeuwd. Dit keer deed Luc ook mee, dus bij voorbaat was het al gezelliger. Nadat we de auto geparkeerd hadden op een weiland (supergoed aangegeven) zijn we ons gaan klaarmaken in de sporthal. Niet te vroeg naar buiten want het was aardig koud.

Ik wilde eigenlijk een PR lopen, wat zou betekenen dat ik onder de 1.57.57 zou moeten komen. Na de eerste 10 kilometer merkte ik al dat ik net iets te langzaam ging. Op zich niet gek, want ik liep die tijd vorig jaar tijdens de City Pier City in Den Haag, toen ik volop in voorbereiding was op de marathon van Parijs. En hoewel Luc en ik de afgelopen weken een paar lange duurlopen hebben gedaan (oa 19 km door de Bijlmer en 17 km rond de Nieuwe Meer/Amsterdamse Bos), ben ik nog niet op en top in training. Dat hoeft ook niet, want de Amsterdam Marathon is pas in oktober. Maar ik voel me bij een regelmatiger trainingsschema toch lekkerder. Tegelijkertijd is het ook fijn om een poosje wat minder hard te trainen én me niet schuldig te voelen als het een keer laat wordt op een feestje.

Na 10 kilometer stelde ik mijn ambitie dus iets bij: binnen de 2 uur zou moeten kunnen lukken. En jawel, in 1.59.36 kwam ik over de finish. Kortom, mijn basisconditie is prima en als ik weer iets vaker ga trainen, lukt het me dit jaar wel om ook op de halve marathon een PR te lopen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s