Langste duurloop: check!

Nog 35 dagen tot de marathon van Amsterdam en vandaag stond de langste duurloop op het programma: 33 kilometer (zo’n 3,5 uur). Vooraf een leuke route uitgestippeld, via de Amstel, Ouderkerk, de Ouderkerkerplas, Bijlmer en het Diemerpark.

De vader van Luc zou ons opwachten in Ouderkerk aan de Amstel. Dat was na 8 km, een moment dat we nog wel even konden stoppen en appeltaart eten. Ik was echter net lekker op dreef, maar we hadden het afgesproken, dus zijn we een half uurtje gestopt. Heel gezellig en daarna kwamen we er weer snel in. In Zuidoost was het behoorlijk zoeken naar de juiste weg. Er zijn daar veel grote wegen die je over (of onderdoor) moet, dus ik moest vaak stoppen om Google Maps te raadplegen. Desondanks was het superleuk om door de Bijlmer te lopen, we komen hier bijna nooit.

IMG_3944Uiteindelijk kwamen we via een hoge en lange (auw!) brug in het Diemerbos terecht en vervolgens in het Diemerpark bij IJburg. Vanaf dat moment wisten we precies waar we naartoe moesten. Mijn benen en voeten begonnen behoorlijk pijn te doen. Bij Jeugdland hebben we onze flesjes nog een laatste keer gevuld. We zaten inmiddels op 29 km. Voor het laatste stuk nam ik nog een gelletje, wat hielp. Bij de Amstel zouden we stoppen en naar huis lopen. Ik was echter net onder 3.30, dus wilde het nog even volmaken. Aan de overkant van de Amstel moest ik nog een paar honderd meter om tot 33 km te komen. Luc was al gestopt. Tijdens het opzoeken van de route is hij steeds blijven lopen, dus was qua km’s iets verder. Toen ik eenmaal ook zo ver was, ben ik naar hem terug gelopen. Strompelend liepen we de Pijp in, waar ons thuis nog vier trappen wachtten, auw, auw, auw.

Al met al lekker gelopen vandaag! Volgende week zondag de Dam tot Damloop, de week erop de 30 van Almere, daarna nog een keertje zo’n 20 km en dan begint het taperen al. Ik ben er nog niet helemaal gerust op dat 4.10.00 gaat lukken…

Advertentie

3 gedachtes over “Langste duurloop: check!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s