Meer dan een uitgestrekt landschap

Met burgemeester Roger de Groot van De Wolden wandelden we door het Reestdal op weg naar het Spookmeer. Dit is volgens hem de mooiste plek in zijn gemeente. Eerder ging ik voor deze rubriek in VNG Magazine met fotograaf Martine Sprangers langs in Noordwijkerhout, Urk en Doesburg.

Eigenlijk hadden we ’s ochtends vroeg moeten komen, als volgens de legende de ‘witte wieven’ boven het water dansen. Maar ook op deze zonnige zomernamiddag is direct duidelijk waarom het Spookmeer in het Reestdal, op de grens van Drenthe en Overijssel, volgens burgemeester Roger de Groot de mooiste plek van De Wolden is. Diep in de bossen verborgen schittert het water ineens door de bomen als we aan komen wandelen. Een idyllische plek, vindt de burgemeester, ‘waar je even tot rust kunt komen te midden van de natuur en de Drentse historie’.

Vroeger kwam hij vaak bij zijn familie in Coevorden en hij is CDA-raadslid in Raalte geweest, dus de omgeving was De Groot niet vreemd toen hij in 2012 eerste burger van De Wolden werd.

De Wolden – een plattelandsgemeente tussen Hoogeveen en Meppel bestaande uit zeventien dorpen – omvat niet alleen uitgestrekte landschappen, maar presenteert zich ook graag als ‘kraamkamer van de economie’ waar veel start-ups het licht zien. Door het bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden profiteren ondernemers én inwoners straks van ‘het snelste internet van Nederland’, aldus een trotse burgemeester.

Advertentie

6 gedachtes over “Meer dan een uitgestrekt landschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s