Training #1 Lekker rondje Diemerpark

Vandaag voor het eerst gelopen sinds ik me van de week opgaf voor de marathon van Berlijn. Dat geeft meteen een ander gevoel. Ik heb ineens een doel! Nu heb ik wel vaker een hardloopdoel gehad. Ik heb een paar keer meegedaan aan de Dam tot Damloop (16 km) en vorig jaar nog aan de City Pier City (21 km), maar verder dan dat heb ik nooit gelopen. En eerlijk is eerlijk, ik trainde daar wel voor, maar niet zo heel hard. Een marathon is pas echt ver en haal je niet met eens per week een stukje hardlopen. Nee, het wordt nu serieus.

Ik ben me dan ook flink aan het inlezen. Over trainingsschema’s, voeding, hartslag en ervaringen van anderen. Ik ga Running like a girl van Alexandra Heminsley zeker herlezen. Ik weet dat ik het vorig jaar een heel leuk boek vond, maar toen dacht ik nog dat ik zelf nooit die 42 km zou gaan lopen. Ik lees het nu vast anders. Bij Bol heb ik een boekje gekocht: De Marathonrevolutie van Stans van der Poel en Koen de Jong met als ondertitel ‘Train niet meer dan 14 kilometer’. Dat klinkt interessant (scheelt behoorlijk wat tijd!), maar ik durf het toch niet aan. In het boek weerleggen de auteurs de kanttekeningen die ik zelf ook heb (hoe Training1kun je nu een marathon lopen als je nooit meer dan 14 km hebt afgelegd?), maar toch… Hoe kun je nu een marathon lopen als je nooit meer dan 14 km hebt afgelegd? Er staan wel interessante zaken in over je hartslag. Ik weet daar dus niets van. Geen flauw idee hoe hoog mijn hartslag is en hoe ik dat moet interpreteren. Leuk om me daar nu in te verdiepen. De hartslagmeter is besteld.

Het ging vandaag lekker. Rustig gelopen in het Diemerpark en terug via het Flevopark, 10 kilometer in een uurtje. Dat waren de eerste tien op weg naar Berlijn 2016. Nog een heleboel te gaan.

Totaal: 10 km | 59,7 kg

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s