Buffer voor de bollenstreek

Burgemeester Astrid Nienhuis van Heemstede is in haar spaarzame vrije tijd graag in Wandelbos Groenendaal. Eerder was ik voor de rubriek ‘De mooiste plek’ van VNG Magazine in Dordrecht, CromstrijenVeenendaalUtrechtZaltbommelUrkDe WoldenDoesburg en Noordwijkerhout.

De mooiste plek van Astrid Nienhuis, burgemeester van Heemstede: Wandelbos Groenendaal

Fotograaf Martine Sprangers aan het werk in Wandelbos Groenendaal in Heemstede

Burgemeester Astrid Nienhuis deed een oproepje via sociale media en vroeg de inwoners van Heemstede wat zij de mooiste plek van het dorp vinden. Wandelbos Groenendaal kwam als beste uit de peiling. Het moet gezegd, het is een prachtige locatie, zelfs op een druilerige woensdagochtend als deze.

Heemstede kreeg het bos in 1914 in eigendom. Nienhuis: ‘Men was bang voor de oprukkende bollenstreek, dus de gemeente kocht een buffer.’ Groenendaal was ooit een landgoed, nu een populair wandelbos. Nienhuis (VVD) – die eerder advocaat en officier van justitie was, voordat ze in 2011 tot burgemeester van Landsmeer werd benoemd – kende het al voordat ze begin dit jaar burgemeester van Heemstede werd. Ze woonde jarenlang in Santpoort-Zuid en vierde menig verjaardagsfeestje van haar kinderen in de speeltuin in het bos. De ambtswoning is om de hoek, dus ze komt er geregeld, het liefst met logeerhonden. ‘Voor een eigen hond heb ik nu geen tijd.’

Heemstede maakt deel uit van de Metropoolregio Amsterdam. ‘Het is een uitdaging een gezamenlijke visie op het landschap van de metropool te ontwikkelen om daarmee de functies die het landschap kan vervullen voor de inwoners optimaal te realiseren’, zegt Nienhuis. ‘Met de landgoederen en het wandelbos heeft Heemstede veel te bieden. Een meesterzet van de toenmalig burgemeester Van Lennep om het destijds aan te kopen.’

Verschenen in VNG Magazine, 21 december 2018

Een gedachte over “Buffer voor de bollenstreek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s